top of page
Chica_wiborg_eurasier_breeder1.jpg
Chica_wiborg_eurasier_breeder_2500px.jpg

Eurasier passion, sundhed og stueopdræt

Vores familie

Vi, Lise Lotte og Frank, bor på Sydsjælland mellem Næstved og Slagelse. Vores hus er med have, og ligger i en lille rolig landsby med udsigt til marker og tæt på både skov og strand. Vi er de lykkelige ejer af vores Eurasier tæve Calinka Coxorange. Vi kalder hende Chica. Hun er modig, nysgerrig, velafbalanceret, sjov, villig til at lære og lærenem.  Hun er for os verdens bedste hund. Heksa er vores kat. Heksa er livlig og ivrig. Hun spinder meget højt. Heksas bedste ven er Chica.

Vi er et lille stueopdræt, hvor vores tæve og hvalpene bor og indgår naturligt i vores dagligdag. Frank arbejder på døgninstitution, og han er i gang med at opstarte sit eget firma. Lise Lotte er pædagogisk leder i to daginstitutioner.

Vores baggrund

Både Frank og jeg er vokset op med hunde. Vi har begge to i vores voksenliv haft hunde af forskellige racer. Der er ingen af os, der havde hund, da vi mødte hinanden. Vi begyndte dog begge mere og mere at savne en hund. En dag, hvor vi var ude at gå en tur, mødte vi en skøn hvalp på 6 mdr. Ingen af os kendte racen. Ejerne fortalte, at det var en Eurasier. Vi fornemmede at det var en fantastisk race. Der gik dog endnu et halvt år før vi besluttede, at vi ville have hund sammen. Erindringen om mødet med Eurasier hvalpen dukkede op hos os begge.

Vi kontaktede Lu og Legarth Brenbak, (kennel Skovagergaard) og blev mødt af en smuk flok Eurasier i flere forskellige farver. Alle hundene kom og hilste på os, uden at de var anmassende eller ville være på hele tiden. De havde et temperament, der tiltalte os.
 

  • Og hundene så os ind i øjnene – det gør en Eurasier nemlig!

Vi var faldet pladask for Eurasieren. Sjovt nok fandt vi ud af, at hvalpen på 6 mdr., som vi tidl. mødte, kom fra kennel Skovagergaard. Vi ventede ¾ år FØR det blev vores tur og det var hele ventetiden værd. Den 3. januar 2020 fik vi verdens bedste Eurasier hundehvalp: Skovagergaards Calinka Coxorange. Og vores nye liv sammen med Chica begyndte for alvor: At lære hende at kende, med socialisering og hvalpetræning. Og senere, at gå på hundeudstilling.

 

Vi havde tidl. nævnt over for Lu og Legarth, at vi måske kunne være interesserede i, at udstille hende og afprøve udstillingsverdenen. Med et kærligt skulderklap fra Lu – tog jeg af sted på vores første udstilling i Fredericia, i Babyklassen. Chica blev BIR baby.
(Bedst i Racen). Det var første skridt ind i udstillingsverdenen og Eurasier verdenen, hvor vi i dag møder mange venlige og entusiastiske mennesker. Det er med til, at give os større kendskab og viden – om både vores egen Chica og Eurasieren som hund.

Se udstillingsresultater her

Læs mere om udstilling her

Vi drømmer nu om, at Chica får et kuld skønne hvalpe og glæder os til at opdrætte hvalpene i et kærligt stueopdræt. Vi tager nu et skridt mere ind i denne verden.
Læs mere under Eurasier hvalpe

 

bottom of page